Dressurstævne

Hvorfor deltage i stævner? Fem gode grunde

Det er altid en spændende og lærerig oplevelse at deltage i et stævne, lige meget om du gør det for sjov eller for at opnå noget.

Når du rider konkurrencer får du selvfølgelig en helt masse læring ud af det. Du lærer nye ting om dig selv og din hest og får prøvet dine evner af i andre omgivelser.

Men det kan også være godt for dig på andre områder at deltage i konkurrencer.

Her er fem gode grunde til du skal skrive dig op til et stævne lige nu.

1. Få bedre selvtillid

Det er svært at deltage i en konkurrence, men det er en oplevelse der vil give dig masser af selvtillid på andre områder af dit liv. Når du har prøvet at deltage i et stævne, vil du have mod på andre ting, og vil have større selvtillid på dit arbejde og foran andre mennesker i andre situationer.

Det er også derfor mange trænere gerne vil have deres elever til at deltage så hurtigt som muligt. Det er en oplevelse, der hjælper utroligt meget med selvtilliden.

Det er grænseoverskridende bare at skulle ind på banen foran dommerne, lige meget hvordan du klarer dig. Det er en oplevelse, der sætter dybe spor. Det kræver at du overvinder din egen frygt, hvilket viser dig, at du kan gøre meget mere end du troede.

Det er lige meget, hvor godt du klarer dig til selve konkurrencen. Bare det at du gjorde det er en kæmpe success.

2. Kom i form

Når du træner til et stævne, så har du noget at sigte din træning efter. Det betyder som regel, at din træning bliver mere målrettet. Det kan være en god måde at komme i form på. Så snart du har meldt dig til, er det svært ikke at gøre sit bedste og træne hårdere end normalt.

I modsætning til hvad mange tror (i hvert fald mange, der ikke er interesserede i heste), så er ridning en hård sport, der kræver god balance og kernemuskulatur fpr at sidde godt og sikkert i sadlen.

Hvis du har meldt dig til et stævne, kan du også bruge det som motivation til at tage i fitnesscenteret og træne lidt på egen hånd. Jo stærkere du er, desto bedre en rytter vil du også blive. Det er nemmere for dig at opnå den nødvendige udholdenhed og styrke, hvis du også træner ved siden af ridningen.

3. Find nye venner

Du kan finde masser af venlige og interessante mennesker indenfor ridesportens verden. Måske møder du ikke så mange af dem, når du passer dig selv i stalden og på ridebanen. Men stævner er en fantastisk måde at møde nogle af dem på, og måske endda finde nogle nye venner.

Det kan især være vigtigt, hvis du ikke længere går i skole og derfor ikke længere har nogen naturlig måde at møde nye venner på.

Hestemennesker har det med at være venlige og åbne. De vil også elske at dele deres gode råd med dig og hjælpe dig med hvadend, du har brug for.

 

Mange af dem ville også elske at mødes op udenfor stalden, eller ride tur med dig i weekenden. Hestevenner er noget af det bedste, der findes.

 

Sådan kommer du i gang med at deltage i stævner

Snak med din lokale klub eller træner om hvordan du bedst kan komme i gang med at deltage i stævner. Der findes mange lokale klubstævner omkring i landet, der er perfekte for begyndere.

Indtil da kan du hoppe over på Udstyrspriser.dk hvor du kan finde et kæmpe udvalg af stævneudstyr til hest og rytter.