Fem uundværlige stykker udstyr i enhver dressurrytters sadelskab

Enhver god dressurrytter har det hele i orden for at nå til tops. Alt fra træning, foder, pasning og gå på mod betyder alt sammen meget for, hvordan vi klarer os til stævnerne. Godt udstyr er ligeledes vigtigt. Her er fem stykker udstyr, som er uundværlige, når du rider dressur, og som enhver god dressurrytter har i sit sadelskab.

 

1. Dressursadel

Dressursadlen er måske noget af det vigtigste udstyr for din og hestens præstation. En sadel, der ikke sidder helt perfekt, og som gnaver eller generer vil selvfølgelig være i vejen og forhindre jer I at opnå det, I gerne vil, men pasform er langt fra det eneste, en god dressursadel skal have.
En dressursadel skal hjælpe rytteren med at kommunikere fine signaler til hesten. Derfor er sadelklapperne lange og lige, så rytteren nemt kan få benene ned omkring hesten.
Mange dressursadler har desuden store knæpuder og et dybt sæde, der skubber rytteren op i det rigtige sæde. Det er vigtigt, at du vælger den dybde, som du føler er behjælpelig for dine præstationer.

Nogle dressurryttere vil have en dressursadel med dybt sæde i deres sadelskab, fordi det forbedrer støtten og deres sæde. Andre ryttere foretrækker et fladere sæde med mindre knæpuder for større kontakt til hesten. Husk også at monteringen på sadlen er vigtig. Hvilke stigbøjler du skal have på er også meget vigtigt. Der er enormt mange modeller at vælge imellem. Du kan få mange lækre sikkerhedsbøjler og traditionelle stigbøjler. Husk også, at der er forskel på stigremmenes kvalitet. Vælg nogle i en god kvalitet – og pas på dem med god pleje.

 

2. Ridetøj til træning og stævne

Et par gode ridebukser til træning er også noget du vil kunne finde i enhver god dressurrytters sadelskab – og så selvfølgelig et par pletfri, hvide stævnebukser, som sidder godt og ser godt ud.
En flot, mørk ridejakke til stævnebrug er også et must. Du kan fuldføre looket med et par pletfri hvide handsker, stævneskjorte og eventuelt slips.

3. En ridehjelm i klassisk stil

En god ridehjelm, der ser flot ud, er alt du har brug for til dressur. Så længe den kan bruges til stævne og også er behagelig at træne i, er du godt på vej. Mange dressurryttere foretrækker en moderne hjelm i et klassisk fløjlsdesign, som giver det bedste af både komfort, teknologi og stil.

 

4. Lange ridestøvler

Lange ridestøvler er påkrævet til de fleste dressurstævner. Lange, sorte støvler giver det rigtige samlede udtryk, når du er til stævne. Mange dressurryttere føler også, at det er bedre at ride dressur i langskaftede støvler.

 

 5. Soigneringsprodukter til hest og udstyr

I enhver dressurrytters sadelskab finder du mindst et par soigneringsprodukter til hest og udstyr, såsom Showshine, hesteshampoo, manelastikker og hovolie. Skinnende ren hest og pletfrit udstyr er super vigtigt for den samlede indtryk til dressurstævnet.

 

Hvilket dressurudstyr synes du er uundværligt?

Alle ryttere har noget udstyr, de ikke kan leve uden. En god dressursadel, ridetøj, hjelm, støvler og soigneringsprodukter er noget, de fleste dressurryttere har i deres sadelskab, men mange ryttere forelsker sig også i udstyr såsom matchende underlag/gamacher. Sporer er også ofte påkrævet i dressurklasser, og kan hjælpe med at give mere præcise signaler især i de højere klasser.

Hvilket dressurudstyr kan du ikke leve uden?